Burma Myanmar safari

MYSTINEN MYANMAR

Safareista pisin suuntautuu mystiseen Myanmariin. Viimevuosina alueelta on löydetty lajeja joita ei Thaimaassa näy ja korallin ja makron määrä on laaja. Delfiinit, merihevoset, kotka- ja paholaisrauskut sekä erilaiset hait esittäytyvät usein.

Myanmarin eteläosan Merguin saaristo ulottuu aivan Thaimaan rajalle ja koostuu yli 800 saaresta. Tämä Merguin alue on harvoin asuttua ja lähes autiota, suoranaista villiä luontoa. Ei siis ihme että myös sukeltajat ovat kiinnostuneet sen tutkimisesta – lähes joka safarilla kartoitetaan vieläkin uusia sukelluskohteita!

WESTERN ROCKY & WESTERN PINNACLE

Merguin eteläisimmät sukelluskohteet Western Rocky ja Western Pinnacle ovat yhdet uloimmista ja vesi on siellä aina kirkasta. Kohteiden sateenkaarenväriset korallit, merihevoset, krotit ja tanssivat katkaravut tekevät kohteesta ainutlaatuisen ja tuleepa vastaan usein myös valashaita, riuttahaita ja harvinaisia kitarahaita.
Syvyys 5 - 25 metriä / Näkyvyys: 20 - 30 metriä

SHARK CAVE & ROCKY ISLAND

Shark Cavella ja Rocky islandilla merivuokkojen ja pehmeiden korallien pellot peittävät pohjaa. Kilpikonnat, merihevoset ja mureenat ovat yleinen näky. Nimensä kohde on saanut pienestä läpiuitavasta onkalosta, jossa silloin tällöin näkee haita nukkumassa päiväsaikaan. Onkalossa tai sinne viettävässä kanjonissa tapaa kuitenkin useimmiten rauskuja.
Syvyys: 5 - 25 metriä / Näkyvyys: 10 - 20 metriä

BLACK ROCK

Black Rock sijaitsee kaukana ulkomerellä ja se tunnetaan karusta kauneudestaan, ympäristö on lähinnä mustaa kalliota. Etäisenä kohteena siitä on muodostunut vedenalaisen elämän keskus ja ennen kaikkea puhdistusasema. Täällä pysähtyvät valtameren vaeltajat pienten puhdistajakalojen käsittelyyn. Puhdistajakalat näykkivät parasiitit pois ja puhdistavat haavat.
Joskus kiveä kiertelevät riuttahait, joskus kotkarauskut, toisinaan valashai, mutta useimmiten näemme Manta pahoilaisrauskuja.
Vuonna 2013 tutkimusryhmä onnistui tunnistamaan yhden päivän aikana 28 eri Manta yksilöä Black Rockilla!
Syvyys: 5 - 65 metriä / Näkyvyys: 10 - 30 metriä

MITEN JA MILLOIN

Myanmar safarille on hyvä varata paikka useita kuukausia etukäteen, mielellään jo ennen kuin ostat lennot Thaimaahan.

Lähtöjä on noin kymmenen päivän välein eritasoisilla ja -hintaisilla aluksilla, joten tietyt alukset tekevät safarin Myanmariin vain noin kerran kuukaudessa. Olemme listanneet alle kolme mielestämme mukavinta alusta, mutta myös muita samantasoisia vaihtoehtoja löytyy, jos kyseisten alusten lähtöpäivät eivät osu matka-aikatauluusi.

Myanmarin safari alkavat useimmiten aamupäiväisellä bussikyydillä. Haemme teidät hotelliltanne ja siirrymme Phuketista pari tuntia pohjoisempaan Taplamuun tai Kuraburin satamaan. Passit leimataan ulos Thaimaasta ja seilaamme aluksella Myanmarin puolelle missä passit leimataan uuteen maahan ja voimme aloittaa sukeltamisen.

Pääset varaamaan ja tiedustelemaan tarjolla olevia matkoja sähköpostimme kautta info@nostedive.com. Kerro meille haluttu ajankohta, hintaluokka, sekä osallistujien lukumäärä ja hyttitoiveet. Tarkistamme paikkojen saatavuuden ja annamme parhaan mahdollisen hintatarjouksen. Safareille saamme aina mukaan suomenkielisen oppaan 3-4 henkilön ryhmille, pienemmille ryhmille oppaasta saattaa laivayhtiöstä riippuen aiheutua lisäkuluja. 

VIISUMI

Sukeltaminen Myanmarin aluevesillä maksaa, sukellusluvan ja viisumimaksun hinnaksi tulee 200 - 250 USD per osallistuja.
Jokaisella osallistujalla tulee olla nämä dollarit omasta takaa ja ne luovutetaan lähtöpäivänä Myanmarin viranomaisille. Tämä maksu sisältää päivittäisen sukellusluvan, Black Rockin erikoisluvan sekä viisumimaksun. Tämä lupamaksu on alempana lisätty safarihintojen perään. Tarvitset myös kaksi värillistä passikuvaa ja valokopion passistasi.

Black Rock, BurmaBlack Rock
MantaMantat Black Rockilla
Ari Järves Burman safarillaBöö
Burman värikkäät korallitBurman värikkäät korallit
SeepiaSeepiat

SAFARIALUKSET

M/V Dolphin QueenM/V Dolphin Queen
Upper deck cabin, M/V Dolphin QueenUpper deck Cabin

KOLMEN TÄHDEN ALUS

M/V DOLPHIN QUEEN

Dolphin Queen on edullisin vaihtoehto Myanmariin. Se on uudelleen sisustettu ja kunnostettu vuonna 2014. Mukaan mahtuu 20 sukeltajaa. Hytit ovat ilmastoituja ja ikkunat saa auki, suihku- ja wc tilat ovat yhteiset.

Kokoontuminen safarille tapahtuu Khao Lakissa, josta siirrymme aluksen lähtösatamaan Ranongiin. Ensimmäisenä iltana ei sukelleta, mutta seuraavina kuutena päivänä kyllä senkin edestä. Viimeisenä päivänä on mahdollista tutustua Kawthaungin kaupunkiin Myanmarissa. Paluu Ranongiin tapahtuu aamu kymmeneltä. 

Hinta ei sisällä kuljetusta Phuketista Khao Lakiin, mutta tarvittaessa järjestämme sen
(500-2 500 thb osallistujamäärästä riippuen).

7 päivää - 6 yötä / 21 sukellusta

Merqui Archipelago + Black Rock

46 000 thb + 230 USD 4hh main deck hytti
48 000 thb + 230 USD 2hh main deck hytti
49 000 thb + 230 USD 2hh upper deck hytti

M/V Deep Andaman QueenM/V Deep Andaman Queen
deck.JPGSukelluskansi

NELJÄN TÄHDEN ALUS

M/V DEEP ANDAMAN QUEEN

Luksusluokkaan kuuluva Deep Andaman Queen on  suurempi kolmikerroksinen teräsrakenteinen alus 21 sukeltajalle.
Alus on yksi Phuketin suurimpia - tämän hyvin vakaan aluksen sukelluskansi, oleskeluhuone ja hytit ovat tilavampia ja palvelu ensiluokkaista.
Ruoka on erinomaista ja tarjolla on aina useampia ruokalajeja jälkiruuan kera. Hytit ovat ilmastoituja ja niissä on oma suihkutila.
Alukselta löytyy myös nitrox-kompressori, joten rikastettua ilmaa löytyy varmasti kaikille halukkaille.

Jos haluat hemmoitella itseäsi vähän enemmän valitse nämä veneet, luksusalus jättää aina parhaimmat muistot!

Kuljetus kuuluu matkan hintaan ja lähtöpäivänä teidät haetaan hotelliltanne Phuketista noin kello 15 ja tuodaan laivalle. Ensimmäisenä iltana ei sukelleta, mutta seuraavat seitsemän päivää sukelletaan senkin edestä. Viimeisenä päivänä laiva saapuu satamaan noin kello 13. 

7 PÄIVÄÄ / 20-22 SUKELLUSTA

Similan, Koh Bon, Tachai, Richeliu Rock, Myanmar

59 500 THB 4hh hytissä
63 000 THB 3hh hytissä
68 250 THB 2hh hytissä
77 000 THB 2hh Deluxe hytissä
87 500 THB 2hh Master hytissä

1 800 THB + 200 USD luonnonpuisto-, viisumi- ja sukelluslupamaksut lisätään hintaan.

S/Y Diva Andaman tekee Burman sukellussafareitaS/Y Diva Andaman
S/Y Diva Andamanin kansiS/Y Diva Andamanin kansi

VIIDEN TÄHDEN ALUS

S/Y DIVA ANDAMAN

Diva Andaman on hienoin safarialus joka Thaimaassa seilaa. Tämä puinen kuunari on kuin 5 tähden kelluva hotelli, täynnä tunnelmaa ja hemmoittelua. Avarissa hyteissä on ilmastointi, omat suihkutilat ja taulutelevisio.

Avoimessa keittiössä häärii kaksi rankalaiseen keittöön erikoitunutta kokkia, eikä tälläisiä tarjoiluja näe muilla aluksilla. Kolmen ruokalajin illalliset nautitana lyhtyjen valossa tähtin alla aluksen kannella. Matkan aikana tarjoillaan jopa shampanjaa ja kaviaaria.

Safariin kuuluu sukeltamisen lisäksi purjehtimista (tuuliolosuhteista riippuen). Lisämaksusta aluksella voi nauttia vaikkapa perinteisestä thaihieronnasta.

Kuljetus hotellilta kuuluu matkan hintaan ja lähtöpäivänä teidät haetaan Phuketista noin kello 10 ja tuodaan laivalle. Tuona iltana ei sukelleta, mutta seuraavat 5 päivää sukelletaan. Paluupäivänä maihin saavutaan noin kello 16.

7 päivää / 19 sukellusta

Merqui Archipelago + Black Rock

98 440 thb + 250 USD 2hh luxus hytissä