ETELÄISEN ANDAMANIN SAFARIT

PURPPURA PINAAKKELIT JA KATEDRAALIONKALOT

Nosteen uusimmat safarit vievät sinut aina eteläiselle Koh Lipelle saakka. Koh Lipen paratiisisaari on kaukaisemman sijaintinsa ansiosta säilynyt vielä rauhallisena ja sen merenalainen elämä on laaja.
Uutuutena on myös safari, jolla pääset kokemaan samalla safarila Similanin parhaat kohteet, sekä etelästä löytyvät Hin Daengin ja Hin Muangin.

SAFARIEN SUKELLUSKOHTEET

Koh Lipe

Koh Lipe on pieni saari aivan Tarutaon luonnonpuiston reunalla, lähellä Malesian rajaa. Pinnanalaisia maisemia hallitsevat kukkulat, laaksot ja suuret kivenjärkäleet sekä riuttojen värikkäät pehmeät korallit. Merielämä täällä kattaa noin 25% maailman trooppisista kalalajeista sisältäen merilehmät, delfiinit, kolme eri kilpikonnalajia, lahtivalaat ja kaskelotit. Koh Lipen kaukaisemman sijainnin takia sukelluskohteet täällä ovat rauhallisempia, ja parhaimmillaan veneitä on paikalla kohteilla vain yksi.

Syvyys 5 - 30 metriä / Näkyvyys 10 - 30 metriä

Koh haa

Koh Haa tarkoittaa “viittä saarta” Thaimaaksi, ja sen keskeinen alue “The Lagoon”, Laguuni on helppo ja rauhallinen kohde aloittaa safarin sukellukset. Koh Haan luonnonpuiston muihin sukelluskohteisiin kuuluvat kuuluisat “The Cathedral” ja “The Chimney”. Tämän luonnonpuiston merieläimiin kuuluvat niin merikilpikonnat kuin mustekalat ja harvinaisemmat kummitus neulakalat. Marmori- ja kotkarauskuja nähdään Koh Haalla usein ja ajoittain siellä vierailevat myös valashait ja Mantarauskut.

Syvyys 5 - 30 metriä / Näkyvyys 15 - 30 metriä

Hin Daeng/Muang

Hin Daeng tarkoittaa Thaimaaksi Punaista Kiveä ja Hin Muang Violettia Kiveä. Nämä kaksi pinnanalaista valtavaa kukkulaa ovat nimensä mukaisesti täynnä punaista ja violettia pehmytkorallia, valtavia viuhkakoralleja ja värikkäitä merivuokkoja vuokkokaloineen. Täällä pitää muistaa myös tarkkailla ympärilleen, koska monesti vastaan tulee harmaa riuttahai, leopardihai tai jopa valashai. Hin Daengin ja Hin Muangin kallioiset reunat laskeutuvat aina 60 metrin syvyyteen asti ja Hin Daengilla onkin kuuluisa Mantojen puhdistusasema, joten Mantarauskuun törmääminen on täällä todennäköistä!

Syvyys 8 - 60 metriä / Näkyvyys 10 - 40 metriä

Phi Phi

Phi Phin saaret koostuvat yhteensä kuudesta karsikivikalliosta syntyneestä saaresta. Sen kuuluisimpiin sukelluskohteisiin kuuluu Koh Bida Nok, pieni saari, jonka ympärillä merielämä on vilkasta. Sukelluksen aikana on vaikea päättää mihin suuntaan katsoisi, koska kaikkialla on niin paljon nähtävää. Koh Bida Nokin vaikuttavimpiin näkymiin mustaevä riuttahaiden ja kilpikonnien lisäksi kuuluvat ehdottomasti valtavat parvet keltaselkänapostajia. Näiden parvien kanssa sukeltaminen on ikimuistoista koska ympärilläsi on vain valtavasti eviä, katsot mihin suuntaan tahansa.

Syvyys 5 - 30 metriä / Näkyvyys 15 - 30 metriä

Muut kohteet

Shark Pointin pinaakkelit, Anemonereefin vuokkokalat ja Koh Doc Main seinämä ovat myös matkan varrella ja yleensä näistä kohteista sukelletaan yksi tai kaksi. Reitin varrella on myös kaksi alueen kuuluisinta hylkyä, 85-metrinen vuonna 2007 uponnut massiivinen katamaraani autolautta King Cruiser ja 50-metrinen tarkoituksella 2014 upotettu vanha laivaston alus Kled Gaeow.

Syvyys 5 - 40 metriä / Näkyvyys 10 - 30 metriä

HD_manta_korallia_650_440.jpg
Etela_Lionfish_650_440.jpg
Leijonakala Sharkpointilla
seahorse_650_440.jpgMerihevonen Koh Haalla
GentleGiantDeluxeCabin_650_440.jpgM/V Gentle Giantin Deluxe hytti

MITEN JA MILLOIN

Eteläisen Andamanin safareita on tarjolla lokakuusta toukokuuhun. Tällöin keli on hyvä myös kauempana ulapalla olevilla kohteilla, Hin Daengilla ja Hin Muangilla, jotka saattavat olla aallokon takia saavuttamattomissa kesäkaudella.

Kaikki Eteläisen Andamanin safarit lähtevät Phuketista ja palaavat Phuketiin, joten niille on helppo osallistua, eikä pitkiä maakuljetuksia tarvita.

Pääset varaamaan ja tiedustelemaan tarjolla olevia matkoja sähköpostimme kautta info@nostedive.com. Kerro meille haluttu ajankohta sekä osallistujien lukumäärä ja hyttitoiveet. Tarkistamme paikkojen saatavuuden ja annamme parhaan mahdollisen hintatarjouksen.

safarialukset

Whale_boat_650_440.jpgM/V Whale

M/V WHALE

5 päivää / 4 yötä / 15 sukellusta

Koh Haa, Koh Lipe, Hin Daeng, Hin Muang, Phi Phi ja Shark Point

21 500 THB + 2 000 THB / 2hh hytissä

HUOM! Whalella lähtöjä kaudella 18/19 enää vain 4. - 9.4.2019 

Giamani_alus2_650_440.jpgM/V Giamani

M/V Giamani

2 päivää / 2 yötä / 7 sukellusta

Koh Haa, Hin Daeng, Hin Muang, Phi Phi, Shark Point ja Koh Doc Mai

24 000 THB + 1 200 THB 2hh Deluxe hytissä
27 500 THB + 1 200 THB 2hh Master hytissä

GentleGiant_boat_650_440.jpgM/V Gentle Giant

M/V GENTLE GIANT

6 päivää / 5 yötä / 18 sukellusta

Similan, Koh Bon, Tachai, Richelieu Rock, Koh Haa, Hin Daeng, Hin Muang, Phi Phi, King Cruiser ja Shark Point

34 500 THB + 2 500 THB 2hh hytissä, twin
35 500 THB + 2 500 THB 2hh DeLuxe hytissä, double
37 500 THB + 2 500 THB 2hh Master hytissä, double